Mulianya Hati Sis Eina Azman Bantu Bawa Baby Afiya Jumpa Pakar Kulit

Ekzema ialah kondisi kulit yang kering dan gatal yang di sesuatu masa mengakibatkan lebih kurang 15 dan 20 peratus kanak-kanak. Ekzema selalu ternampak buat pertama kali sebelum anak berusia dua tahun. Ekzema menjejaskan kulit semasa ianya “meradang” atau “bersemarak”. Kulit bayi anda mungkin bertompok-tompok merah dan gatal selalu, tetapi masa dia meradang tempat-tempat ini menjadi lebih tervk dan mungkin memerlukan raw4tan yang lebih intensif.

Ekzema juga dikenali sebagai ekzema atopik atau dermatitis. Atopi bermakna kecenderungan mendapat peny4kit seperti ekzema, asma dan demam alergi. Kesannya sama: kulit kering, gatal, merah dan rekah, yang kadangkala meleleh cecair dan berd4rah. Ruang yang lazimnya terkena ialah tangan, muka, leher, siku dan belakang lutut

Terbaru, Eina atau Ainur Syakina Azman sekali lagi menolong seorang bayi perempuan bernama Afiya yang mengalami masalah kulit sejak berusia dua bulan.

“Salam semua… today eina nak share dengan u all about baby Afiya yang baru berumur 5 bulan. Baby afiya kena Eczema since umur 2 bulan. So adik kpd kak yani yang dm eina bertanya mengenai budak2 yang eina pernah tlg sblm ini. Dia tanya clinic atau hospital mana yang eina bawa sblm ni. Dan dia ada hantar gmbr baby afiya. Terus eina ckp nk tlg sbb tgk keadaan baby afiya kulit dia yang dah mengelupas dan pedih2 berdarah. Sure pedih tu 😢😢 so Alhamdullilah today all the way from kluang johor family kak yani dtg bawa baby afiya utk mencuba rawatan di clinic pakar yang eina sering bawa budak2 yang ada sakit kulit. Hopefully kulit baby afiya akan cepat sembuh🙏🏻🙏🏻🙏🏻 so for those yang nak membantu or menghulur kan apa2 utk baby afiya boleh transfer ke account 310529000248278
BSN NURUL ELYANI 😊”

Perkara itu dikongsi menerusi laman Inst4gram miliknya dengan memuat naik gambar serta video bersama bayi berusia lima bulan tersebut.

VIDEO

Eina Azman Tersentuh Hati Lihat Baby Afiya

Eina Azman Tersentuh Hati Lihat Baby Afiya

Posted by Rock N Roll Pizza on Friday, September 27, 2019

Rata-rata mendoakan supaya bayi berkenaan cepat sembuh dan memuji tindakan mulia pelakon itu yang tampil menghulurkan bantuan.

ilyana991 @eina_azman thank you datin sudi tolong baby fiya😘semoga allah murahkan rezeki datin..aminnn

puan_afifa Gsw bby..pedih tu kite yg tgok pun rsa perit nye

innaraalysa_ Mulia nya hati awak sis😭💕semoga dimurahkan rezeki selalu sis

khalif_keisha Moga diberi kesembuhan.. tq Eina atas bantuan.. well done dear

Sejak beberapa bulan lalu, pelakon Datin Eina Azman sering tampil membantu kanak-kanak yang menghidap peny4kit kulit ekzema bertemu dengan pakar bagi mendapatkan rawatan lanjut.

Ekzema amat menjengkelkan bayi sebab mereka tak mengelak daripada menggaru, dan ini boleh mencetvskan 1nfeksi. Dalam beberapa ke5, ekzema boleh mengganggu tidur anak anda dan menjejaskan keyakinannya, yang boleh mendatangkan kesan ke atas kualiti hidupnya. Semoga anak ini cepat sembuh dari penyakit tersebut.

Sumber : Eina Azman kredit ohmymedia