Wanita dan anak maati dikrat 8, ini pengakuan sbnr saaspek dan hubungannya dgn mngsa

Semalam, heboh dengan berita penemuan ceb1san myat yang dkatakan telah dik3rat 8. Individu tersebut telah dipercayai telah menjadi mngsa bnuh, ditemui dalam keadaan tidak berpkaian dan angggota badan yang tidak lengkap berselerakan dalam kawasan semak.

Penemuan myat tersebut telah dijumpai oleh orang awam di Kampung Ladang, Krubong, Melaka petang semalam. Sehingga kini, pihak p0lis masih menyiasat identiti dan jantina dan dikatakan sudah m4ti 6 hari lalu.

Identiti suspek dan mngsa tersebar.

Kini, telah tersebar meluas di laman Fcebook tentang identiti sspek dan mngsa pembnuhan kjam tersebut. Sebuah posting telah dimuat naik dan tersebar dengan meluas, yang menceritakan kronologi kes terbabit.

Terbaca Kisah ni…Smlm tgk posting jumpa myat dikerat 8 …rupanya2 ini ceritanya.. .6hb wish birth…6hb bnuh dan k3rat 8 isteri dia…apa k3jam sngt dunia … apa2pn Al Fatihah buat mngsa.

INNALILLAHIWAINNAILAIHIROJIUN.

Seorang wanita melayu beserta anaknya berumo 11 tahun dikrat 8 yg ditemui semalam di kg ladang krubong.. Saspek utama telah pon ditngkap.. Kite doakan semoga ruh dicucuri rahmat dan dijauhi dr keluarga kita dr bahya

Insyaallah.. Aminnnn dan salam takziah.

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera YDH Dato/Tuan/Puan,

*F. SIASATAN AWAL*

Hasil siasatan awal di lokasi, dapati kawasan tersebut merupakan sebuah kawasan semak keluasan lebih kurang 300 meter panjang dari susur jalan, di dalam perindustrian ( kilang ) Krubong. Myat ditemui oleh 1(L)Melayu, pada jam lebih kurang 1620 Hrs, ketika Saksi sedang membuat kerja-kerja memotong rumput, kemudian telah terbau sesuatu yang busuk, dan apabila mendekati tempat yang berbau, saksi Nampak beberapa ker4tan disyaki tbuh badan manusia. Kedudukan myat yang dijumpai tidak jauh daripada jalan bertar JLN PK 43, anggaran 10 meter.

Keadaan myat, tidak bertutup dengan apa-apa material kain atau plastik, dalam keadaan terdedah dan telah kompos dipenuhi dengan ulat. Hasil pemerhatian keratan-keratan myat, dapati ianya tidak sempurna. Tiada bahgian keppala / tangan pada myat ditemui. Tiada apa-apa snjata tjam dijumpai. Unit K9 telah membantu untuk mengesan bahagian-bahagian badan yang lain, di lokasi kejadian, namun tiada penemuan baru diperolehi.

Pemerhatian terhadap keratan-keratan myat tersebut, terdapat (2) jenis jantina, terdapat bahagian kem4luan lelaki dan bahagian badan perempuan. Oleh kerana myat telah kompos, dan mengembang ianya agak sukar mengenalpasti si m4ti. Lakaran rajah kasar dan gambar tempat kejadian telah diambil, manakala hasil Siasatan Pasukan D10 F0rensik yang diketuai oleh Insp Norehan di tempat kejadian : telah menandakan beberapa keratan serta cebisan myat mngsa dan mengambil DNA di tempat kejadian.

Kesemua keratan serta cebisan myat di hantar ke Unit Perubatan Forensik Hospital Melaka bagi tujuan post mortem. Pol 61 telah disi dan diserahkan kepada pihak Forensik Hospital Melaka untuk tujuan Post Mortem. Kes telah dimaklumkan kepada P/KBSJD Melaka Tengah dan Kertas siasatan dibuka dibawah seksyen 302 Kanun Keseksaan. Siasatan diteruskan.

*H. KRONOLOGI KEJADIAN*.

Hasil Intelligence Suspek, daripada Pihak P0lis Singapura dapati :-

Susspek mendakwa bahawa telah berlaku pertngkaran diantara sspek dan isterinya ( si m4ti 1) yang berlaku di rumah beralamat : No 26 Jalan MJ 10, Taman Merdeka Jaya, Bt Berendam Melaka. Pertengkran berpunca daripada rungutan si m4ti (1) berkenaan keluarga sspek cuba menghindari si m4ti (1). Suspek memberitahu si m4ti(1) bahawa itu bukanlah penyebabnya, tetapi si m4ti(1) masih bertegas dan bertindak melemparkan hadiah ulang tahun yang dibeli keluarga suspek untuk si m4ti (1).

Disebabkan kejadian itu, svspek dan si m4ti (1) mula bertngkar dan si m4ti (1) bertindak memukul svspek. Pada peringkat awal, svspek mendakwa dia tidak membalas tindakan si m4ti (1), tetapi apabila Si m4ti (1) mula meminta cerrai, svspek mengatakan ketika itu dia telah hilang pertimbangan dan bertindak mengambil p1sau di dapur dan men1kam si m4ti (1).

Sspek juga mendakwa ada menggunakan sebilah prang untuk memtong k3pala si m4ti(1) akibat svspek terlalu mrah. Pada ketika itu, sspek melihat bahawa anak si m4ti (1) yang berusia 10 tahun ( si m4ti (2) telah melihat apa yang dilakukan terhadap si m4ti (1). Sspek mengatakan dia tidak tahu apa yang dilakukan, sspek dapati bibir si m4ti (2 )telah dip0tong terbuka dan ada kesan tik4man di belakang si m4ti (2). Sspek mempunyai Kecderaan kecil pada jari dan tanda pada bahagian dada, semasa perglutan dengan si m4ti (1).

Pertngkaran berlaku sekitar jam 2100 Hrs ( tarikh kejadian belum dipastikan ) dan sspek mula memtong bahagian-bahagian badan si M4ti (1) & (2) jam 0100 Hrs. Sspek bertindak memtong kedua kepla si m4ti, telapak tangan, anggota badan yang lain. Telapak tangan si m4ti dibuang ke dalam bekas tong sampah di luar rumah teres, manakala bahagian tubuh yang lebih besar di isi di dalam (4) beg kanvas untuk dibuang ke kawasan berhutan.

Myat si mti (1) dan si mti (2) diletakkan di dalam bonet kereta bahagian belakang semasa sspek hendak buang di kawasan hutan, anak lelaki bongsu si m4ti (1) ada di bawa bersama oleh sspek dalam kereta dari rumah di Taman Merdeka Jaya. Sspek membawa kereta menuju ke Kawasan berhutan di kawasan krubong, Melaka. Sspek mendakwa k3ratan-kratan myat dilemparkan ke jauh ke dalam kawasan hutan di krubong untuk dilupuskan. Sspek kemudian memb4kar (4) beg kanvas tersebut. Sspek memberitahu bahawa dia boleh membawa p0lis ke lokasi –lokasi tersebut.

Selepas membuang keratan myat si m4ti, sspek telah menghantar anak bongsu si m4ti (1) ke rumah mak mertua di Rumah Pangsa Taman Merdeka. Sspek tidak mencderakan anak bongsu si m4ti (1) kerana sepanjang pertngkaran dengan si m4ti (1) sehingga sspek membnuh si mti(1) dan si mti (2), anak bongsu si mti(1) tidur.

Hasil semakan keluar masuk Sspek Malaysia – Singapura dapati, sspek keluar dari Singapura melalui pos pemeriksaan Woodlands menaiki bas pada 29/09/2019, dan kembali semula ke Singapura pada 08/10/19 menaiki bas melepasi pemeriksaan Woodlands pada jam 2100 Hrs,

Ketika Sspek, bersama keluarganya iaitu bapa dan adik-beradiknya yang berkumpul di rumah saudara mereka di Singapura. Perbualan di antara mereka, Suspek telah berkata bahawa dia membnuh isterinya ( si mti 1) dan anak lelaki (si mti 2 ) di Melaka. Sspek dikatakan kelihatan tertekan dan menggigil. Bapa sspek bertanyakan kepada sspek bila kejadian sspek membnuh si mati (1) dan (2) suspek berkata kejadian berlaku pada hari Ahad (6/10). Kemudian, ayah sspek memberitahu untuk menyerah diri, tetapi suspek bertindak meninggalkan rumah.

Suspek telah berkahwin dengan si mti (1) di Malaysia lebih kurang satu tahun yang lalu dan mempunyai 4 orang anak ( Hasil perkahwinan Si mti (1) dengan suami sebelum sspek ). Ahli keluarga sspek tidak mempunyai nombor telefon dan butir-butir si mti(1) dan si mti (2). Suspek telah ditahan Oleh Pihak P0lis Singapura, dan akan diserahkan kepada Pihak P0lis Malaysia untuk siasatan lanjut.

Maklumat lain yang diperolehi :-
1. Pakaian yang sspek pakai ada di rumah Melaka.
2. P1sau yang digunakan untuk memtong badan si Mti (1) & (2) ada di Malaysia.
3. Sspek telah membuang snjata iaitu sebilah prang ke dalam tong sampah.
4. Kereta isteri berada di parking, Rumah Pangsa Taman Merdeka.Al-Fatihah

Dikhabarkan, mngsa dan sspek merupakan pasangan suami isteri.

Butiran lengkap suspek

Leraikan anggota badan, buang di berlainan tempat

Sendiri mengaku bnuh si isteri

Ramai mula mnyerang sspek

Disebabakan tersebarnya khabar angin dan posting berkenaan, pengguna laman Fcebook telah bertindak menyerang sspek melalui akaun Fcebook peribadinya.

Tengok kat FB macam pasangan bahagia…

Terkini, dilaporkan yang susspek telah ditahan dan berada dalam s1satan pihak p0lis.

Bagaimana pun, khabar angin yang tersebar ini masih belum lagi mendapat kesasihan dan kenyataan daripada pihak berku4sa.

Diharapkan orang ramai tidak membuat sebarang spekullasi dan menybarkan sesuatu berita dengan mudah.

Sumber: Facebook & Typicals Malaysian.