Hamil diusia 40an Kalau tak anak meninggaI, maknya yang meninggaI – Abby Abadi

Umum sedia maklum bahawa pelakon bersiri Gerak Khas, Abby Abadi baru sahaja melahirkan seorang bayi lelaki secara pembeddahan walaupun belum cukup bulan berikutan kondisi kesihatannya yang tidak mengizinkan.

Oleh itu, bayi keciInya juga telah dilahirkan ketika berusia 27 minggu dan beratnya hanya kurang daripada 600 gram.

Semalam, Abby Abadi telah menulis panjang Iebar pengalamannya ketika terpaksa melahirkan juga anak yang dikandung berikutan mengalami tumpah darrah semasa di hospital.

Perkongsian tersebut nyata benar-benar meninggalkan rasa sebak kepada netizen kerana ketika itu Abby sedang berdepan dengan pelbagai risik0 berkaitan nyawwanya serta bayi yang dikandung.

“Baby tepat2 24 minggu. Terpaksa keluarkan sebab pagi Jumaat 27/9 pukul  9am saya tumpah darrah.”

Tangan saya masuk hari ke-5 tu pun bengkkak2 dah dua-dua sebab tak tahan sakiit kena pam (sebab nak dapatkan bacaan BP) Setiap 15minit. lepastu bila ok, setiap 30minit.”

Tiba2 pukul 9am doktor datang untuk cek, nurse minta urine. Saya pergi toilet, nk tadah urine sekali ada darrah. Darrah melimpah.”

Tengah sibuk2 dorang cek, Sy sempat whatsapp suami beri tahu tumpah darrah. Suruh suami @jaiezzany datang sebab tiba2 doktor kata kena terus 0perate.”

Macam2 ada dalam kepala. Paling w0rst, saya takut saya padam terus sbb doktor ada beritahu salah satu risik0 bacaan darrah tingggi kalau tinggi sangat adalah kalau baby tak meninggal, maknya yang meninggaI.”

Menerusi perkongsian yang dinyatakan oleh Abby itu, jelas sekali kerisauan yang mereka hadapi semasa waktu-waktu gentiing itu. Risik0 yang perlu dihadapi oleh Abby dan bayinya benar-benar menyentvh hati.

Mereka juga memuji Abby kerana masih lagi memikirkan soal anak-anak dan suami andai kata ada perkara tidak baik terjadi kepadanya semasa proses kelahiran tersebut.

Sumber : Abby Abadi

Continue ReadingUS
Advertisement