Lufya Beritahu Duit Simpanan Sudah Tggl Sikit Dan Terpaaksa Minta Bantuan Keluarga

“ Saya merayu semoga suami dapat hadir ke mhkamah dengan segera untuk menyelesaikan kemeIut rumah tangga kami ini.

“ Saya sangat berharap suami tidak melengahkan urusan ini kerana perlu kembali bekerja untuk menyara hidup bersama anak, ” kata pelakon dan penyanyi, Lufya Omar ketika diminta mengulas perkembangan membabitkan kemeIut rumah tangganya dan suami, Dr Che Muhamad Hafiz ketika ini.

Menurut pemilik nama sebenar, Lutfyah Sheikh Omar, 34, dia juga sudah meninggalkan bidang lakonan selepas berkahwin kerana memberi perhatian pada rumah tangga.

“ Suami juga tidak membenarkan saya berlakon selepas berkahwin. Kini, duit simpanan yang ada juga tidak banyak untuk saya menyara hidup bersama anak sekarang hingga terpaksa meminta bantuan keluarga.

“ Justeru, saya perlu menyelesaikan kess rumah tangga ini dengan segera kerana mahu kembali bekerja, ” katanya kepada Harian Metro.

Mengulas mengenai ketidakhadiran suaminya pada sebutan permohonan crai di Mhkamah Rendah Syariah Subang Bestari semalam, kata Lufya, dia tidak dapat menerima alasan yang diberikan suaminya itu.

“ Saya dimaklumkan pguam, pihak mhkamah syariah juga tidak menerima surat mengenai ketidakhadiran suami seperti dkwaannya kepada pihak media itu.

“ Tindakan suami yang sengaja tidak hadir pada sebutan kali pertama itu juga dianggap mghina mhkamah.

“ Hakim juga sudah mengeluarkan perintah mhkamah untuk waran tgkap terhadapnya, ” katanya ketika ditemui pada pelancaran Pley! Kosmetik di Bukit Bintang, Kuala Lumpur, hari ini.

Mengenai hubungan dengan keluarga mentua pula, katanya, mereka melayannya dengan baik sepanjang perkahwinan itu.

“ Saya mohon maaf pada keluarga mentua kerana terpaksa membuka aiib suami untuk menyelesaikan kemeIut rumah tangga kami.

“ Terus terang, saya terpaksa membawa perkara ini ke mhkamah kerana tidak sanggup berdepan dengan tkanan yang truk dan pnderaan mentaI dalam perkahwinan ini, ” katanya.

Terdahulu, Lufya sebagai pIaintif hadir ke Mhkamah Rendah Syariah Subang Bestari untuk sebutan permohonan crai yang difailkan terhadap suaminya bulan lalu.

Bagaimanapun, Dr Che Muhammad Hafiz yang juga dfendan tidak hadir dalam prosiding di hadapan Hakim Syarie Shukran Yusof.

Dalam prosiding itu, pguam syarie Fadhlina Siddiq yang mewakili Lufyra memaklumkan sman kepada dfendan sudah diserahkan di tempat kerjanya di Jempol, Negeri Sembilan pada 7 Oktober lalu.

Shukran kemudian menetapkan 18 November depan bagi kedua-dua pihak hadir dan memaklumkan prosiding boleh diteruskan Jawatankuasa Pendamai (JKP) dan Hakam.

Pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 26 November 2016 dan dikurniakan seorang anak, Laana Haura, dua tahun. Kisah prgoIakan rumah tangga mereka dihidu media pada Oktober tahun lalu hingga diperkatakan ramai.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : hmetro dan ig

Continue ReadingUS
Advertisement