Tak Buka Kasut Di Kedai Dobi Diana Danielle Kene Sound Dengan Pemilik

ejak kebelangkangan ini, nilai-nilai berbudi bahasa dan sopan santun semakin terpinggir dan tidak dipandang tinggi oleh masyarakat, khususnya dalam kalangan remaja. Oleh hal yang demikian, sebagai bangsa yang bertamadun, adalah wajar untuk kita mengembalikan tradisi amalan yang murni ini agar kehidupan bermasyarakat menjadi lebih bahagia

Terbaru di laman sosial iaitu IG milik Diana Danielle, beliau telah berkongsikan pengalaman ‘pahitnya’ apabila dia telah berkunjung ke salah sebuah kedai dobi layan diri di Ara Damansara.

Di lihat IG milik Diana itu, dia telah menaik satu klip vdeo, di dalam rakaman itu dia memberi tahu bahawa beliau tidak perasan tanda pelekat yang dilekatkan di bahagian lantai untuk buka kasut sebelum masuk ke premis berkenaan. Tambahnya, ini kali pertama beliau pergi ke kedai dobi layan diri yang mengarahkan untuk buka kasut. Namun beliau amat k3sal dengan sikap ‘owner’ yang terus jerit mem4rahinya dengan cara yang kas4r.

Dengan Status “Pangkah terus! LaundryBar Ara Damansara”

Owner ke, kepala tempat laundry dia ni, tah la.. sangat bi4dap. Saya tak nampak sign buka kasut di laundry self service ni, dia datang terus sound saya, bukan baik2, dia jerit ya. Jerit. “Tak nampak ke dah tulis kat situ buka kasut takkan tak nampak, hormat owner sikit!” Dia ulang ulang

Hormat owner sikit, hormat owner sikit” macam nak bagi hint dia owner, eh kau, sekarang siapa yg perlukan customer? Aku ke?

First of all you rud3 little troll, memang saya tak nampak. Saya tak masuk kedai tengok lantai. Ni laundry self service pertama yang aku masuk kena bukak kasut so aku tak pernah expect kena bukak kasut. Dah la dia lekat sticker tu kat lantai, kadang kita ni jalan masuk mana nak tengok lantai pun. Dia ulang cakap “takkan la tak nampak, semua org datang sini nampak”, saya cakap lagi “memang saya tak nampak buat apa saya tak hormat kalau saya nampak” tapi dia masih nak eg0 cakap memang saya nampak.

Kalau dia cakap “cik kat sini kena buka kasut” of course saya bukak. Tapi dia jerit. Dan dia siap ckp “tolong hormat owner” eh kau, lingkuplah mcm ni kalau kau dok jerit je kat org. Siap ckp “eh saya cakap bebaik” bila saya dah naik angin. Kepala otak cakap baik2 kau terus jerit. Aku tak baca tak tau, so tak boleh selidik dulu dan maafkan khilaf saya ke? Tenaok cerdiknya nak berbisnes! Sekadar tempat self service gini kau cakap dengan orang macam kau dah tidur atas duit tu tak payah nak berl4gak!

Rata-rata warganet meninggaIkan komen di kepsyen tersebut bersetuju supaya tuan kedai terbabit perlu menegur secara berhemah.

Sepatutnya pemilik boleh lah meneegur secara elok dan tak perlu bertindak lah tinggi suara pada pelanggan.

Di malaysia amalan budi bahasa dan amalan budaya murni sebagai asas kesejahteraan rakyat di Malaysia yer…

Jom Lihat Rakaman Vdeo Tersebut

Kisah Diana Di Dobi Layan Diri

Kisah Diana Di Dobi Layan Diri

Posted by ApeAjer on Friday, October 25, 2019

Dobi layan diri adalah perniagaan di mana pemilik tidak perlu berada di premis perniagaan untuk menjalankan proses perniagaan.Pelanggan hanya perlu menggunakan sistem koin atau syiling untuk memulakan mesin basuh dan mesin pengering. Kebiasaannya, masa yang diambil ialah lebih kurang 30 minit untuk cucian dan 30 minit untuk pengeringan. Kelebihan konsep dobi layan diri ini adalah kebanyakan premis dobi layan diri beroperasi selama 24 jam sehari dan menawarkan harga yang berpatutan. Selain itu, tenaga kerja yang diperlukan adalah minimum kerana dobi layan diri tidak perlu mengupah ramai pekerja untuk menjaga tempat ni kerana pelanggan akan mencuci pakaiannya sendiri.

Zaman sekarang semua benda kalau boleh nak mudah. Tambah lagi bila bab basuh baju. Kini banyak kedai layan diri seperti bak cendawan tumbuh lepas hujan. Pilih sahaja yang mana satu. Sekiranya macam ini lah sikap pemilik dobi, jangan terkejut lah kalau selepas ini kedai dobi anda bungkus.

Budi bahasa mencerminkan siapa diri kita.

Sumber: Lubokviral