Gadis berhijaab mengaku perangai giler2 pertahan aksi tunjuk jaari tengah. Ibu bapa dh bagi didikan sempurna atas diri saya

PERKONGSIAN foto seorang pelajar perempuan di Twitter ternyata mengundang perdebatan ramai.

Mana tidaknya, salah satu foto berkenaan memaparkan dia menunjukkan isyarat jari tengah yang disifatkan netizen sebagai bi4dab.

Tampil mempertahankan diri, gadis berusia 17 tahun yang mesra disapa Wani itu mengakui peka dengan cakap-cakap orang di media sosial mengenai dirinya.

Namun, ia langsung tidak memberi kesan buatnya yang mana kritiikan itu dianggap sebagai perbezaan pendapat sahaja.

“Reaksi saya kan, sebenarnya rasa biasa, sebab ini bukan kali pertama kena kec4m.

Perkongsian Wani di Twitter.

“Tapi bagi saya, macam ni rupanya rakyat Malaysia. Bagi saya itu jari. Orang kec4m sebab berbeza pendapat kan?” ujarnya sewaktu dihubungi mStar.

Mengulas kriitikan ramai yang menuduh dia merosakkan imej bertudung, Wani ternyata mempunyai pandangan berbeza.

Malah, dia juga tidak menyangka foto itu akan tular memandangkan dia bukanlah seseorang yang popular di laman Twitter.

Orang kat sekolah semua memang dah masak dengan perangai saya. Sebab saya memang g4nas, macam kasar la.

WANI

“Saya bukan famous pun di Twitter ni, itu yang terkejut bila blow up.

“Pada saya, betullah bawa maruah agama, tapi saya rasa itu jari. Saya hanya tunjuk dan tak cakap apa-apa,” katanya.

Kata Wani lagi, penularan foto itu turut diketahui rakan-rakan serta guru di sekolahnya.

Namun, dia mengakui tidak kisah memandangkan ramai yang tahu sikapnya yang gil4-gil4 dan kasar.

“Orang kat sekolah semua memang dah masak dengan perangai saya. Sebab saya memang g4nas, macam kasar la.

“Mereka memang tahu saya gil4-gil4. Semua macam sekepala la, dah faham perangai saya yang memang kasar.

Wani tidak bersetuju dengan individu yang menunding jari terhadap ibu bapanya.

“Pada masa sama, saya tak buat hal pun dengan mereka. Hanya perwatakan kasar. Tak ambil port pun kalau orang mengata,” katanya lagi.

Mengulas netizen yang memberi kec4man terhadap dirinya, Wani mengakui akan lebih menghargai jika dia ditegur secara peribadi.

Kata Wani, dia melihat segelintir individu yang menegurnya secara terbuka sebagai clout chaser yang mengejar populariti sahaja.

“Semua kecam dengan b4d words. Ada segelintir tu tegur elok-elok. Paling ingat, mereka libatkan ibu bapa. Ibu bapa saya dah bagi didikan sempurna. Tapi ni atas diri saya la.

“Kalau nampak yang tegur di Twitter tu, mereka clout chaser sebab yang tegur tu secara terbuka (qoute tweet). Tak ada pun yang tegur menerusi direct message (DM).

“Semua nak famous dan raih beribu Retweet. Saya memang tak kisah, tak rasa apa pun. Memang tak beri kesan, sikit pun tak stress,” kata gadis yang menetap di Shah Alam itu.

Sumber : Mstar