Abam Bocey Menyeru Semua Berdoa Untuk Anak Ali Puteh

Berdoalah kepada Tuhan supaya Dia memberikan kekuatan untuk mengatasi segala ujian hidup serta jalan keluar kepada masalah yang kita hadapi itu.

Daripada Abu Hurairah, Nabi SAW bersabda yang bermaksud: “Berdoalah kepada Allah dalam keadaan yakin akan dikabulkan dan ketahuilah bahawa Allah tidak mengabulkan doa daripada hati yang lalai.” (Hadis Riwayat at-Tirmizi). Antara perkara yang perlu diambil perhatian ketika berdoa ialah adab dalam berdoa

Hari ini pelawak Syed Ali Mubarak atau dikenali sebagai Ali Puteh memuat naik perkongsian tentang cahaya mata kedua beliau, Sharifah Nur Ainul Mardhiah, dijadualkan melakukan pemb3dahan atas masalah kesihatan injap j4ntung terbalik dan j4ntung berIubang.

Sebelum ini Ali memuat naik status di IG miliknya setelah hampir 7 jam di dalam dewan p3mbedahan masih tiada maklum balas dari pihak doktor dan beliau masih menunggu walaupun perasaan risau yang amat tinggi.

Terbaru abang kepada Ali yang juga seorang pelawak terkenal Abam Bocey telah memuat naik status terkini tentang perkembangan anak saudaranya. Menurut Abam, doktor yang terlibat memberitahu bahawa telah berlaku kompIikasi semasa pemb3dahan dijalankan dan berada dalam kodisi 50/50.

Oleh itu beliau meminta dan menyeru kepada semua peminat dan rakyat Malaysia agar mendoakan kesihatan dan keajaiban untuk anak saudaranya itu.

Rakan-rakan artis serta peminat turut sama mendoakan adik Ainul semoga dapat kembali kesisi keluarga ibu dan walid. InsyaAllah.

Ya Allah Yg Maha Berkuasa, sembuhkan lah anak syurga ini, kasihani lah ibu bapa dan saudara mara nya yg amat mengasihinya.. aminn. Semoga dipermudahkan segala urusan n semoga semuanya selamat… Be strong to all family baby.

Antara adab dalam berdoa adalah dengan memuji Allah SWT sebelum meminta sebarang hajat. Hal ini sebagai contoh mudahnya adalah dengan melihat kepada bacaan surah al-fatihah yang dibacakan oleh seseorang. Ia berdasarkan sebuah riwayat yang panjang daripada Abu Hurairah R.A beliau berkata bahawa Rasulullah SAW menceritakan berkenaan bacaan al-Fatihah di dalam solat. Lalu Allah SWT membahagikan solat kepada dua bahagian, untuk diri-Nya dan untuk para hamba-Nya.

Admin disini mendoakan agar dipermudahkan Ali Puteh sekeluarga..

Kredit: mehbaca & TeamVanillaDaily

Foto: IG Abam Bocey | Ali Puteh

Continue ReadingUS
Advertisement