“Tump4h Dar4h, Kena Selamatkan Salah Seorang, Masa Tu…” – Norman Hakim K0ngsi Detik Cemas Abby Abadi Bersalin

Aktor Norman Hakim berkongsi detik cem4s sewaktu bekas isterinya, pelakon Abby Abadi terpaksa menjalani pembed4han untuk melahirkan bayi yang dikandung selepas mengalami ‘turun d4rah’.

Menurut Norman, dia tidak pernah menceritakan perkara ini kepada Abby sebelum ini.

Norman menceritakan perkara itu menerusi posting terbaru diakaun Instagramnya sempena ulang tahun kelahiran Abby yang ke-42.

Sanah Helwah, selamat ulang tahun kelahiran yang ke-42 mama kepada cahaya-cahaya mataku @abby_abadi112.

“Ntah la bok… Tapi birthday awak kali ni saya rasa hiba sangat. Hiba tanda syukur sebab awak masih lagi ‘survived’ dalam hidup duniawi ni.

“Allah S.W.T dan kita-kita je (@jaiezzany dan @memeysuhaiza) yang tahu betapa kritik4lnya keadaan awak masa awak tump4h dar4h nak selamatkan baby Danial Firman Faizal hari tu.

“Saya tak pernah cerita kat awak part ni. Bila Jai beritahu pada saya dan Memey yang awak tump4h dar4h dan nak kena selamatkan SALAH SEORANG, masa tu saya terasa dunia berhenti sekejap.

“Saya tengok Memey, Memey tengok saya dan terus kitaorang nangis-nangis. Spontaneously Memey suruh saya pergi dulu bawa motor ke hospital buat apa-apa yang sepatutnya dan bagi support kat Jai.

“Masa tu hujan lebat bok, saya bawak motor full throttle sampai terangkat-angkat tayar depan pergi hospital.

“Saya nangis dongak ke langit mohon pada Allah S.W.T tolong selamatkan kedua-dua awak dan baby Danial sebab kan salah satu doa yang Insya-Allah mustajab adalah masa tengah hujan. Org tak akan perasan saya menangis masa tu sebab dah tak boleh nak bezakan antara air hujan dan air mata.

“Masa insiiden tu Bok, baru kitaorang sedar yang kitaorang sangat menyayangi awak Lillahita’ala. Hanya Allah S.W.T, saya, @memeysuhaiza, @jaiezzany yang tahu kasih sayang kita ni.

“Long story short… Alhamdulillah Allah S.W.T perkenankan doa saya dan beribu-ribu yang lain yang berterusan doakan awak dan baby Danial sampai ke hari ni. Alhamdulillah, syukur.

“Dan hari ni Allah S.W.T bagi izin untuk awak bernafas untuk ulang tahun kelahiran yang ke sekian kali bersama baby Danial dan yang tersayang.

“Kitaorang sayang awak sangat-sangat Bok. Awak insan hebat yang mempunyai hati dan aura yang luar biasa.

“Dan saya personally berterima kasih banyak-banyak kat awak dan juga @memeysuhaiza sentiasa berusaha menjadi mama dan mummy terbaik buat anak-anak saya dengan izin dari-Nya.

“We love you Bok. Semoga awak sentiasa didalam lindungan, rahmat dan kasih sayang Allah S.W.T Amin Ya Rabb,” coretnya.

View this post on Instagram

Sanah Helwah Selamat Ulangtahun Kelahiran Yang Ke-42 Mama kepada cahayamata2ku @abby_abadi112 . . Ntah la bok..tp birthday awak kali ni saya rasa hiba sangat.Hiba tanda syukur sbb awak masih lagi ‘survived’ dalam hidup duniawi ni.Allah s.w.t & kita2 je ( @jaiezzany & @memeysuhaiza ) yg tahu betapa kritikalnya keadaan awak masa awak tumpah darah nak selamatkan Baby Daniel Firman Faizal hari tu . . Saya tak pernah cerita kat awak part ni.Bila Jai bgtau pada saya & memey yg awak tumpah darah dan nak kena selamatkan SALAH SEORANG,masa tu saya terasa dunia berhenti sekejap.Saya tgk memey,memey tgk saya dan terus kitaorang nangis2😭Spontaneously memey suruh saya pergi dulu bawak motor ke hospital,buat apa2 yg sepatutnya & bagi support kat Jai . . Masa tu hujan lebat bok,saya bawak motor full throttle sampai terangkat2 tayar depan pergi hospital.Saya nangis dongak ke langit mohon pada Allah s.w.t tolong selamatkan kedua2 awak & Baby Daniel sbb kan salah satu doa yg in shaa Allah mustajab adalah masa tgh hujan.Org takkan perasan sy menangis masa tu sbb dah tak boleh nak bezakan antara air hujan & air mata . . Masa insiden tu Bok,baru kitaorang sedar yg kitaorang sangat menyayangi awak Lillahita’ala.Hanya Allah s.w.t,saya, @memeysuhaiza , @jaiezzany yg tahu kasih sayang kita ni.Long story short,alhamdulillah Allah s.w.t perkenankan doa saya & beribu2 yg lain yg berterusan doakan awak & Baby Daniel sampai ke hari ni alhamdulillah syukur . . Dan hari ni Allah s.w.t bagi izin utk awak bernafas utk ulangtahun kelahiran yg ke sekian kali bersama Baby Daniel & yang tersayang.Kitaorang sayang awak sangat2 Bok.Awak insan hebat yg mempunyai hati & aura yg luar biasa.Dan saya personally berterima kasih banyak2 kat awak & jugak @memeysuhaiza sentiasa berusaha menjadi Mama & Mummy terbaik buat anak6 saya dengan izin dariNya . . We ❤️ u Bok.Semoga awak sentiasa didalam lindungan,rahmat & kasih sayang Allah s.w.t Aamiin Ya Rabb☝🏻🤲🏻🙏🏻

A post shared by Khalifah Allah (@normanhakim_786) on

Terdahulu, Abby yang hamil enam bulan dimasukkan ke hospital selepas mengalami tek4nan d4rah tinggi yang berb4haya.

Pada tahun 2017, Abby pernah mengalami kegvgvran ketika usia kandungannya berusia lima bulan.

Sebelum ini Norman pernah berkahwin dengan Abby pada tahun 2002 dan bercer4i pada tahun 2008.

Hasil perkahwinan, Norman dan Abby dikurniakan tiga orang anak iaitu Mohamed Danish Hakim, Marissa Dania Hakim dan Maria Danisha Hakim.

Norman kemdian mendirikan rumah tangga dengan Memey Suhaiza pada tahun 2011.

Hasil perkahwinan kedua itu, mereka dikurniakan dua anak lelaki, Muhammad Darwisz Hakim,  Muhammad Dikhriz Hakim dan seorang anak perempuan, Mikayla Delisha Hakim

Manakala Abby mendirikan rumah tangga dengan Faizal Zakaria pada 14 Ogos 2015.

Abby dan Faizal turut mempunyai dua orang anak angkat bernama Muhammad Daiyan Fayyad dan Maisara Dayana Fathia.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber  : Gempak

Continue ReadingUS
Advertisement