“Depan Kaabah takleh control n4fsu ke?” – Netizen Meny4mpah Dengan Statement Da’i Farhan, Samakan Dengan Kisah Cinta Rasulullah

Baru-baru ini, kecoh tentang kisah rumah tangga Da’i Farhan yang telah menikahi seorang wanita berstatus janda. Netizen beramai-ramai sel4r tindakan Farhan kerana isteri pertamanya sedang sarat hamil ketika ini.

Selepas viral satu status daripada seorang individu yang membongkarkan cerita rumah tangga mereka, Farhan juga telah membuat kenyataan dari pihaknya di mana menurutnya semua itu adalah f1tnah.

Terbaru, nama Farhan sekali lagi jadi bualan netizen di internet lepas satu video menceritakan kisah cinta antaranya dan isteri kedua itu.

Lebih membuatkan netizen meluat adalah bila Farhan sendiri mengaku ada 18 orang wanita melamarnya sebelum ini namun dia tolak.

Jujur ustaz cakap, 18 orang perempuan minta nak jadi isteri kedua ustaz.”

Tapi kata Farhan, perempuan ke 19 yang melamarnya adalah isteri keduanya sekarang. Menurutnya, dia tidak mampu menolak kerana di depan Kaabah.

Tapi wanita yang ke-19 ni, ustaz dapat di tanah suci, dapat depan Kaabah. Ustaz takde kekuatan nak tolak.”

Sudahlah netizen meluat dengan kenyataan yang itu, ditambah pula dengan statement Farhan yang berkata pertalian cintanya dengan isteri kedua pula diibaratkan seperti kisah cinta Khadijah dan Nabi SAW.

Tonton video di bawah:

Memang ramai netizen dekat Twitter yang dah melvat dan meny4mpah dengan Farhan memberi komen tentang kenyataannya itu.

Ada yang kata tidak selayaknya dia digelar ustaz kerana jelas menunjukkan sikapnya sebagai penunggang agama. Ada juga yang sel4r Farhan kerana menunjukkan contoh seolah-olah poligami itu berdasarkan n4fsu saja.

Apalah perasaan isteri pertama bila tengok video ni…

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Lobak Merah

Continue ReadingUS
Advertisement