Mama tak redha kamu tak akan ke mana – Adik beri am@ran buat Da’i

Pencer@ian antara Da’i Farhan dengan isteri pertamanya benar-benar membuatkan ramai pihak terkes@n. Sudah tentu isteri pertamanya iaitu Fatin Nur Ain begitu berdvka c!ta berikutan dilepaskan dalam keadaan sar@t meng@ndung anak kedua mereka.

Lebih mengharvkan, Da’i Farhan yang sudah pun bernikah dengan seorang janda anak 8 did4kwa melemp@rkan tud0han bahawa isterinya nusyuuz namun wanita tersebut menaf!kan hal itu..

“Hari yang sangat mengec3wakan…”

Selepas Fatin Nur Ain menjelaskan segala kekusvtan mengenai perhubungan mereka di laman sos!al, kali ini giliran adik kepada Da’i Farhan pula tampil mengeIuarkan kenyataannya yang berpihak kepada kakak iparnya.

Menerusi penulisannya, Nik Fatma Amirah memberitahu bahawa dirinya begitu kec3wa dengan tind@kan abang kandungnya itu yang begitu tidak bertanggunjawab.

“Semalam adalah hari yang sangat mengec3wakan. Kec3wa dengan t!ndakan seorang abang yang tidak bertangg0ngjawab.”

Saya dibl0ck & diunfriend

“Sudah berapa minggu saya bersama Kak Fatin, bantu supp0rt em0si beliau.”

“Saya dibl0ck dan diunfr!end oleh abang sendiri kerana saya bersuara untuk kakak ipar saya.”

Mama tidak redha…

Selain daripada itu juga, Fatma memberitahu bahawa ibunya tidak merestui perkara ini dan berharap agar abangnya itu sedar serta kembali pulang ke pangkuan keluarga.

“Untuk Farhan hiduplah atas dunia ini sesuka hatimu, tapi ingat apa-apa yang Mama tidak redha, kamu tidak akan ke mana.”

“Untuk ‘wanita’ yang telah mer4mpas kebahagiaan ini, ingatlah, Allah ini Maha Adil.”

Sehubungan dengan itu, Fatma berharap agar permasaIahan ini akan diselesaikan sepenuhnya. Dia juga sempat memberitahu akan sentiasa menyok0ng kakak iparnya itu.

Sumber : Nik Fatma Amirah

Via OMM

Continue ReadingUS
Advertisement