Adik Saya letak n0plate lain sebab takmahu 0rang ingat kereta tu besiburuk – Dr Aerin

Sebelum ini tuIar apabila seorang lelaki membongkar kisah kereta kenari miliknya yang dibawa lari oleh lsteri Farhan, Aerin. Dia mend4kwa akibat tidak membuat bayaran bulanan, namanya telah disenarai hitam kan dan perlu menjelaskan bayaran RM10 ribu untuk membersihkan namanya.

Akibat dari penuIaran dan kuasa viraI, keretanya dijumpai dan Aerin telah membuat bayaran semula kepadanya. Dari insiden tersebut, banyak andaian yang telah dibuat oleh netizen tentang Aerin kerana kereta berkenaan dijumpai dengan menggunakan nombor plate yang berbeza.

Hari ini Aerin tampil menceritakan hal yang sebenar mengenai status kereta tersebut. Menurutnya, dia telah terputus hubungan dengan pemilik kenderaan tersebut menyebabkan dia tidak dapat menghubunginya. Mengenai isu tukar nombor plate kereta, Aerin menjawab bahawa adiknya yang menukar nombor plate kereta tersebut.

Dia sendiri tak ada niat untuk mencvri kereta tersebut kerana sedar itu adalah satu kesaIahan. Sekarang masalah Aerin dan pemilik kereta tersebut pun dah selesai cuma dalam proses untuk penukaran nama sahaja.

Nak jawab isu kereta...

Kereta ni saya amik sambung bayar dari kawan,

saya bayar tiap2 bulan sampai baki kereta 9k tinggal saya nak minta geran untuk buat roadtax,

tapi owner xbagi.. Agak payah untuk saya time tu nak cr owner sebab saya dah hilang nombor contact owner dengan saya pun bukan duduk ipoh dah..

Jadi macam payah sangat saya pun xsambung bayar kereta tu..

saya pun letak kereta tu depan kedai saya je di ipoh tu dekat sangat dengan umah tuan keta..

Dengan harapan owner kalau lalu lalang ternampak keta macam dia mai la check ke apa ke sebab saya memang ada letak kad business saya dalam keta tu apa2 boleh call saya..

adik saya letak plate lain sebab xmau bagi orang ingat keta tu besi buruk.. nombor plate tu roadtax hidup lagi tapi memang selamat la keta tu xde org curi dah bertahun dok depan kedai saya tu..

la ni dah bayar habis dia xnak bagi juga geran sebab nak settle tukar nama katanya..

xpa kite ikut, saya pun akan tanggung semua kos baiki kereta tu untuk urusan puspakom harap kereta tu akan bertukar nama saya la..

harap owner betul2 ikhlas aamiin.. Xde isu kata saya cvri kereta tu sebab sy letak terang2 depan kedai saya..

kalau cvri saya buh dalam gudang jual spare parts apa yang patut.. Tapi saya ni takut juga nak mati nanti xhabis dengan manusia..sangkut saya nanti..

TQVM PADA SEMUA YANG TOLONG VIRALKAN SAL ISU KERETA NI.. KUASA VIRAL NI MEMANG TERBAIK dari situ dapat lah kita kenal akhlak seseorang tu, tq skali lagi memudahkan kerja saya..

Ok lah tu dah settle. Boleh tutup kes dah ni. hehe

SUMBER – hai.mehbaca