Kembar tu mak nak ye, jgn jadi anak derh4ka – Mertua Awal2 C0p Byi Dalam Kandungan. Rupanya Nak Beri Kpd Ipar

Dikurniakan rezeki anak yang ramai tu satu anugerah. Mana-mana ibu pun sungguh mereka ada 10 orang anak, tetap mereka sayang kesemua anak-anak mereka tau!

Namun situasi yang dialami seorang confessor di Kisah Rumah Tangga dekat Facebook ini boleh buat dar4h admin dan para netizen lain menggelegak! Masakan tidak, anak yang belum dilahirkan lagi sudah di’cop’ ibu mertua untuk diberi kepada iparnya tanpa sebarang persetujuan. 

Baca perkongsian viral tersebut di bawah…. 

“Dari usia kandungan saya 3 bulan, asyik mintak salah seorang anak kembar saya” 

Menurut wanita ini, dia merupakan seorang ibu anak dua dan kini sedang hamil bayi kembar lelaki.

Yang menjadi masalahnya, sejak usia kandungan mencecah 3 bulan, ibu mertuanya sering meminta untuk diberikan salah seorang dari kembar tersebut kepada abang ipar dan isterinya yang tiada zuriat. 

Malah tambahnya lagi, dia dan suami juga tiada masalah dari segi kewangan yang hingga membuatkan mereka terpaksa beri anak ini kepada orang lain.

“Kenapa mereka ni nak ambil anak-anak saya???” 

Walaupun suami wanita ni telah menolak permintaan ibunya, orang tua tersebut katanya masih tak putus asa memujuk sehingga datang ke rumah bersama iparnya.

Kali ini, iparnya nak bawa pulang pula anak perempuannya yang berusia 2 tahun ke Johor dengan alasan ingin bawa berjalan-jalan dan minta dia berehat kerana sedang hamil. 

Confessor pula jelas-jelas tak izin sebab Johor jauh dari KL dan pening dengan ibu mertua yang mula claim suaminya anak derh4ka kalau tak beri kembar tersebut kepada iparnya. Allah… 

“Janganlah diminta-minta anak orang, senang-senang meminta memang kesian lah…” 

Rata-rata netizen yang membaca luahan di KRT ni memang terkesan dan mar4h dengan sikap mertua dan ipar wanita tersebut.

Bagi netizen, mereka bertiga ini tidak memahami perasaan seorang ibu yang penat-penat hamil dan melahirkan anak. Tapi boleh pula nak ambil anak orang dengan mudahnya macam tu.

Admin doakan semoga confessor ni tabah hadapi dugaan dan masalahnya dapat diselesaikan. Ibu mana yang tak sayang anak kan?? 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber  : Lobak Merah

Continue ReadingUS
Advertisement