Hal vide0 klip buaya pun tak setel lagi. Da’i Farhan Dpt Dipl0ma Perubatan Islam, Netizen Tuduuh Tungg4ng Agama

Baru saja semalam viral isu Da’i Farhan bakal dikenakan tindakan mahk4mah selepas wanita bernama Ches Al-Maliki membuat adu4n dakw4an pendakwah tersebut melangg4r Undang-undang Keluarga Islam kerana berpoligami diluar kebenaran m4hkamah, hari ini muncul pula isu baru.

Isteri kedua Da’i Farhan, Dr Aireen telah viral di Twitter selepas dia memuat naik posting Instagram yang mengatakan suaminya kini sudah menerima Diploma Perubatan Islam. Laa pulak?? 

“Demi sebuah mukjizat yang agong. Demi perju4ngan dalam perubatan yang terunggul” 

Menerusi posting tersebut, Dr Aireen dilihat sangat berbangga dengan diploma yang dimiliki suaminya dan menangkis kata-kata orang ramai yang perubatan seperti ni tidak setanding dengan perubatan moden.

“Pakai title doktor tanpa tauliah, ni dah ‘perubatan Islam’ pulak” 

Posting yang dimuat naik Dr Aireen ini telah mendapat kec4man daripada netizen yang rata-rata mula merasakan tindakan pasangan suami isteri ini makin pelik dan seakan-akan cuba ‘menungg4ng agama’ serta mempertikai diploma yang didapatinya. 

Malah rasanya semua pun sedia maklum bahawa Dr Aireen sendiri terpalit dengan pelbagai isu seperti menggunakan title doktor tanpa tauliah dan kereta Kenari yang katanya dilarikan dia tanpa membayarnya. Haish! 

Apa-apapun admin harap netizen jangan mengec4m dulu dan kita tunggu apa kata Da’i Farhan pula tentang isu ini. Haih setiap hari ada saja kan kisah mengenai mereka ni? 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber  : Lobak Merah

Continue ReadingUS
Advertisement